Sanatate pentru toti

 

OFERTA TABARA PENTRU COPII CU AFECTIUNI RESPIRATORII

Oras Tg. Ocna (judetul Bacau) 2019

 

PREZENTARE

Asociatia Total Motivaction Team este o persoana juridica romana non-profit, independenta si apolitica constituita in baza Ordonatei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii cu modificarile si completari ulterioare prin Legea nr. 246/2005 si Legea 145/2012.

Asociatia Total Motivaction Team are ca scop principal organizarea de activitati sportive, turistice si de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii: tabere scolare si de sanatate, excursii, expeditii si sporturi montane (turism montan, drumetii, ski, sanie, mountain-bike, alpinism, rafting, zborul cu parapanta, ATV, motocross, paint-ball, etc).Membrii echipei organizatoare au experienta in organizarea de tabere scolare, team building, excursii montane si competente in kinetoterapie respiratorie si psiho-pedagogie.

LOCUL DE DESFASURARE

Tabara pentru copii cu afectiuni respiratorii se desfasoara in statiunea Targu-Ocna la Pensiunea Motel Anda.

Sosirea in tabara se va face in prima zi de tabara, dupa ora 12.00 (cu cina) iar plecarea in ultima zi de tabara pana in ora 14.00 (cu dejunul).

 

SERVICIILE OFERITE SI INCLUSE IN PRET:

  • Cazare 6 nopti si masa pentru 6 zile/3 mese pe zi Motel Anda (http://www.motelanda.ro).
  • Tratament : -haloterapie (zilnic, 5 ore in Sanatoriul Minei Salina );

-kinetoterapie respiratorie (metoda Buteyko);

-api-aer ( inhalatii cu aer de stup);

-reflexoterapie;

  • Doua intrari la piscina cu apa sarata a Minei Salina;
  • Excursie in statiunea Slanic Moldova;
  • Transfer gara Salina Targu-Ocna la pensiunea Motel Anda (daca este cazul);
  • Activitati educative, concursuri sportive si jocuri;
  • Multa relaxare, distractie si buna dispozitie.

 

ALTE INFORMATII UTILE

1. Pentru grupurile care vin cu trenul, statia de debarcare este gara Salina Targu-Ocna transferul de la gara la pensiune va fi asigurat, gratuit de organizatori.

2. La sosirea in tabara, copii trebuie sa aiba adeverinta de la medic cu diagnostic.

3. In cazul in care parintii sau alte persoane adulte doresc sa stea pe toata perioada de tabara cu copiii, pretul pentru acestia este de 649 lei si include numai cazarea si masa pentru 6 zile complete.

REZERVARI SI INFORMATII SUPLIMENTARE:

Rezervarea locurilor si informatii suplimentare se pot obtine astfel:

- direct pe pagina de web: www.motivaction.ro

- e-mail: sandelmaciuca@gmail.com

- telefonic la numerele: 0723649230 .

 

Manager proiect,

Kinetoterapeut Maciuca Sandel Gheorghita

 

Api-aer

 

HALOTERAPIA, MIRACOLUL VINDECARII BOLILOR RESPIRATORII

A�-
Haloterapia este o metoda naturala si eficienta de reabilitare si tratare a afectiunilor respiratorii, folosind microclimatul unei mine de sare.
Medicii recomanda microclimatul de salina persoanelor cu afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare sau cu afectiuni pneumologice: rinite, sinuzite, laringite, astm bronsic, bronsite asmatiforme, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza.
Cu o traditie de pesteA�5 decenii, Sanatoriul din Mina Salina – Targu Ocna este deja cunoscut in intreaga lume, fiind vizitat zilnic de circa 140 de pacienti adulti si copii, cu afectiuni respiratorii. Aici pacienti beneficiaza de kinetoterapie respiratorie si asistenta medicala permanenta, indispensabile unui tratament adecvat. Conditiile microclimatice constante 12-13 grade, umiditate 80-85%, prezenta microorganismelor extrem de mica – egala cu cea a unei sali de chirurgie – dau eficienta acestui tip de tratament.Nu intalnim aici diferente de temperatura, alergeni si poluare, radiatiile si campurile electromagnetice fiind minime. Aerul saturat de aerosolul de natrium clor este foarte folositor pentru mucoasa cailor aeriene.
Perioada de tratament difera de la pacient la pacient, in functie de recomandarea medicului. In general,A� recomandandu-se 3-4 ore de salina pe zi, timp de 14-21 de zile. Pentru rezultate optime, se recomanda repetarea curei la fiecare 6 luni.
Acest tratament isi confirma eficienta in 80-86 din cazuri la pacientii adulti si in 90-95% la copii. S-a demonstrat ca majoritatea copiilor care raspund la acest gen de terapie isi rezolva problemele respiratorii dupa 4-5 perioade de tratament in mina.
Experienta practica si noile descoperiri stiintifice confirma speleoterapia ca pe o metoda non medicala in tratamentul si reabilitarea pacientilor cu tulburari respiratorii.
Pentru alte intrebari legate de aceasta terapie, sunt la dispozitia dvs.

Anotimpurile propice pentru haloterapieA�sunt primavara si toamna indeosebi A�cand diferenta de temperatura dintre interior (13 grade C) si exterior sa se incadreze intre plus minus 15 grade .

… rECOmand …

www.salina.ro

www.casabio.ro

www.iehana.ro

www.prepelitedarmanesti.tk